Van de Pol kotterwerk beschikt over een mobiel kotterapparaat om op locatie gaten uit te kotteren en eventueel op te lassen zodat de gewenste maat gehaald kan worden.

 

 

De draaipunten zijn bij grondverzet machines en kranen van groot belang. Door het gebruik zijn deze punten aan slijtage onderhevig. Als ze eenmaal uitgeslagen zijn valt het niet mee om ze degelijk weer op maat te krijgen, omdat de machine vaak een te grote afmeting heeft om op een conventionele kottermachine te leggen. De enige oplossing is dan om het in te lassen en op maat te kotteren met de mobiele machine. De machine wordt met beugels uit gelijnd en vast gehecht aan de machine (minimale beschadiging)

 

Met het kotterapparaat kunnen gaten worden gekotterd van 38 tot 250 mm over een afstand van ongeveer 2 meter. Ook in constructie werk (nieuw of bestaand aanpassen) kan het voorkomen dat de constructie te groot is voor conventioneel dan is het mobiel kotteren een uitkomst. Een prima alternatief dat zeker kostenbesparend werkt. Als de gaten te veel zijn versleten kan met het apparaat eerst een laag opgelast worden. Een speciale spil met  lastoorts  wordt dan op het kotterapparaat gemonteerd en last het oppervlak met 3 mm per keer op zodat het naar de oude maat gebracht kan worden.   

 

Reparatie van bakken

Met een speciale mal is het ook mogelijk om de uitgesleten oren van cw 20 en cw 40 bakken te repareren, u bespaart hiermee dus nieuwe aanlasoren uit!. bel of mail naar de mogelijkheden of een prijsopgave.

Revisie

 

Ook voor de complete revisie van uw aanbouwdelen snelwissels, kantelkoppen, draaikantelstuk, sorteergrijper, etc. is er veel mogelijk. Voorbeeld is een engcon draaikantelstuk van een klant die hem weer als nieuw wou hebben. Deze is compleet uit elkaar geweest. De versleten gaten zijn gekottert en voorzien van langere bussen voor meer slijtvak uiteraard ook voorzien van geharde pennen. nieuwe slangen extra functie, snelwissel. Doorvoer werd in overleg met de klant alleen afgeperst en gecontroleerd op lekkage's omdat deze laatst al afgedicht was. cilinderstang bleek niet recht meer te zijn en werd vervangen door een nieuwe op maat gemaakt inclusief alle afdichtingen. uiteindelijk nog nieuw in de verf gezet om het af te maken.